Kakav je kvalitet goriva u Srbiji?

Da li smo sigurni u kontrolu kvaliteta goriva u Srbiji?

Cena nafte nikad niža

U Srbiji bez promena cena goriva uprkos kretanjima na svetskom tržištu.

Švedska prva zemlja koja neće zavisiti od fosilnih goriva

Švedska prva zemlja koja neće zavisiti od fosilnih goriva

Berze

Terminska prodaja poljoprivrednih proizvoda

23.03.2017

Kod firmi koje se bave izvozom poljoprivrednih proizvoda,   terminska prodaja funkcioniše već dosta dugo i kao takva predstavlja dobru trgovačku opciju koju izvoznici imaju na raspolaganju. Terminsko ugovaranje je alat namenjen proizvođaču koji mu omogućava da tačno zna koliko će vredeti njegov proizvod i tako može smanjiti rizik promene cene na tržištu.

Tema Magazina

Analiza setve pšenice 2017

Velika većina površina pod pšenicom je ove godine posejana u optimalnim rokovima, što znači da možemo očekivati relativno solidan rod sledeće godine ukoliko ne bude nekih većih nepogoda (suša, poplave ili sl.). Po nezvaničnim informacijama, ove godine je posejano oko 700.000 hektara pšenice, što predstavlja izuzetno veliki rast u odnosu na prošlu godinu kada je bilo posejano oko 550.000 hektara.

Kupovina njiva u Rumuniji

Kupovina njiva u Rumuniji

Verujem da ste imali priliku da u prethodnih nekoliko nedelja pročitate vest kako naši ljudi/poljoprivrednici kupuju zemlju u Rumuniji, pošto se tamo jedan hektar prodaje po 2.000-3.000 EUR. Prema dobijenim informacijama, kvalitet obradivih površina na zapadu Rumunije (Banatska regija) je veoma dobar i mogu se ostvariti prilično solidni prinosi:

  • suncokreta i
  • kukuruza.

You tube video materijal

Poljomarket
Poljoprivredne masine

Cene goriva

TNGBMB 95Euro D
Lukoil72.60134.30137.10
Euro Petrol70.90133.70136.40