Kakav je kvalitet goriva u Srbiji?

Da li smo sigurni u kontrolu kvaliteta goriva u Srbiji?

Cena nafte nikad niža

U Srbiji bez promena cena goriva uprkos kretanjima na svetskom tržištu.

Švedska prva zemlja koja neće zavisiti od fosilnih goriva

Švedska prva zemlja koja neće zavisiti od fosilnih goriva

Berze

Terminska prodaja poljoprivrednih proizvoda

23.03.2017

Kod firmi koje se bave izvozom poljoprivrednih proizvoda,   terminska prodaja funkcioniše već dosta dugo i kao takva predstavlja dobru trgovačku opciju koju izvoznici imaju na raspolaganju. Terminsko ugovaranje je alat namenjen proizvođaču koji mu omogućava da tačno zna koliko će vredeti njegov proizvod i tako može smanjiti rizik promene cene na tržištu.

Tema Magazina

Podsticaji za 2018

Završetkom žetve kukuruza završiće se i ova jako teška godina za poljoprivrednike. Zbog nastale suše, koja je više pogodila nas nego okolne zemlje, sve ratarske kulture, počev od pšenice do kukuruza, su podbacile u prinosu. Takođe, zbog jako loše godine i BDP Srbije će biti manji od planiranog.

Kupovina njiva u Rumuniji

Kupovina njiva u Rumuniji

Verujem da ste imali priliku da u prethodnih nekoliko nedelja pročitate vest kako naši ljudi/poljoprivrednici kupuju zemlju u Rumuniji, pošto se tamo jedan hektar prodaje po 2.000-3.000 EUR. Prema dobijenim informacijama, kvalitet obradivih površina na zapadu Rumunije (Banatska regija) je veoma dobar i mogu se ostvariti prilično solidni prinosi:

  • suncokreta i
  • kukuruza.

PRODAJA NAŠE ZEMLJE STRANCIMA

PRODAJA NAŠE ZEMLJE STRANCIMA

Treba biti jako oprezan u vezi odluke koju treba doneti jer sa jedne strane imamo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, a sa druge strane imamo resurs do kog su naše prethodne generacije jako teško došle i sigurno ga se ne smemo lako odreći jer ćemo jako malo toga ostaviti generacijama koje dolaze.

You tube video materijal

Poljomarket
Poljoprivredne masine

Cene goriva

TNGBMB 95Euro D
Lukoil72.60134.30137.10
Euro Petrol70.90133.70136.40