Traktor Fendt 1050 Vario i u Srbiji

Za ovaj traktor kažu da je najmoćniji na svetu. Dobra stvar je što će svako moći da  se uveri da li je to istina.

Kompanija Inter Agrar je 13. jula 2016. predstavila traktore marke Fendt i ostale radne i priključne mašine. Ko je došao tog dana na parcele preduzeća "Bačka Sivac" ( na putu Sivac-Kljajićevo 2 km posle izlaska), video je, kako kažu organizatori, najmoćniji traktor na svetu!

U pitanju je traktor Fendt 1050 Vario, a Srbija je deo svetskog karavana koji je organizovan upravo sa namerom da Fendt predstavi poljoprivrednicima svoju novu seriju traktora 1000 Vario.


Šta znamo o novoj seriji?

Brzi, do 60 km/h po putu. Efikasni i okretni, sa težinom od samo 14 tona. Nova generacija Variotronic kontrole. Idealan radni opseg za ovu seriju traktora je 1200 obrtaja naspram konkurentskih 2100. I hidraulika je prilagođena za rad na tim obrtajima.

Fendt 1000 Vario nudi potpuno savršenstvo u tehničkom smislu, a i lep je. Naime Fendt 1000 Vario je ove godine osvojio i prestižnu nagradu na prestižnom svetskom takmičenju za dizajn "RED DOT DESIGN".

Konkurencija je bila...pa prosudite sami. Reći ćemo samo da je bilo više od 5200 proizvoda i da su žiri činili nezavisni profesionlaci u oblasti dizajna, a bilo ih je 41 iz celog sveta.


Ostavite komentar