IMT 539 traktor za sva vremena

Da, IMT 539 nije bleštav traktor i nikako nije za poređenje sa novim, ali je zahvalan, lak za rukovanje izuzetno pokretljiv i okretan. Možemo slobodno reći da bi ovaj model mogao da bude i u Top 10 u izboru traktora.

  • Kada je napravljen IMT 539 predstavljen je kao traktor izrađen po savremenim koncepcijama.
  • To savramenim trebalo je da omogući njegovu upotrebu po svim uslovima i terenima.
  • Činjenica da se ovaj mdel toliko dugo zadržao u domaćinstvima govori ili o izdržljivosti mašine ili o bezdanu u kojem se  nalazi poljoprivreda u Srbiji, ali sasvim sigurno i u regionu. 
  • Godine 1988. proizvedeno je rekordnih  42.000 traktora i 35000 mašina, vrednost proizvodnje je bila veća od 600 miliona nemačkih maraka.


Malo podataka

IMT 539 proizvodio se duže od pola veka. U prvoj varijanti je bio sa motorom od 33 KS i nosio je oznaku IMT 533, a kasnije je dobio motor od 39 KS, motor IMR M33 i nosio je oznaku IMT 539. Traktor je licencni, fabrike MASSEY FERGUSON, a motor takođe licencni fabrike PERKINS. Pouzdanost je izuzetno velika, i uz minimum održavanja, na žalost. Realan vek motora do generalne opravke je oko 4000 časova rada, a nije retkost da su zabeleženi motori i sa 6000 i više sati. Međutim, kako smo već konstatovali, sigurno postoje modeli koji imaju i po 8000 i više hiljada radnih sati.


Najbolji traktor svih vremena?

Možemo slobodno reći da bi ovaj model mogao da bude i u Top 10 u izboru traktora. Da, IMT 539 nije bleštav traktor i nikako nije za poređenmje sa novim, ali je zahvalan, lak za rukovanje izuzetno pokretljiv i okretan. Obavlja sve operacije, baš kao i mnogo jači modeli, servis možete sami odraditi, a ima i delova.


A kad se rade servisi?

Za one koji tek ulaze u posao, na internetu se lako može pronaći uputstvo za rukovanje i održavanje IMT 539. Kada ga dobro proučite i sa iskusnijim komšijom razmenite iskustva preostaje vam samo da redovno servisirate vaš traktor. U pomenutom uputstvu piše da se redovni tehnički pregledi rade na 10, 50, 150, 200, 400, 800 i 1000. Osim časova rada navedeni su i meseci kad je krajnji rok da se servis uradi bez obzira na časove rada. Ni generalni servis nije skup za ovaj traktor.

Doduše, koliko je traktor u većini slučajeva dobar i pouzdan, toliko se oko njega oni koji su trebali uopšte nisu trudili. Tako npr je fabrika umela da isporuči "nov" traktor sa greškama i kvarovima. Zatim, u novije vreme se na ovaj traktor čekalo i čekalo da stigne iz fabrike. I na kraju je i fabrika ugašena, što nije čudno jer ionako za 60 i kusur godina nisu našli snage da ovaj model unaprede, modernizuju i ponude tržištu.

O popularnosti IMT 539 govori i broj video klipova na Youtubu, a ovaj je najgledaniji....

Ostavite komentar