Kverneland Optima V sejalica sa hidrauličnim podešavanjem rama

Farmer Fil Benet je nedavno počeo da u svom poslu koristi sejalicu za kukuruz Kverneland Optima V sa hidrauličkim podesivim okvirom, čime je prema njegovim rečima postigao veću operativnost.

Fil Benet se na bavi običnim poslom, naime sa sedištem svoje firme u Alvestonu kod Sherborne, Benet pruža usluge u poljoprivredi, ugovara poslove koji uključuju setvu i žetvu, trava, pšenice i kukuruza.


Gušći razmak između redova

Do nedavno, Benet je na svojih oko 400 hektara kukuruza sejao na razmaku između redova od 75 cm, a mogućnost da skoro udupla svoju površinu,video je u smanjenju razmaka na 50cm. Za to je, međutim, potreban drugačiji pristup u setvi. "Nisam bio za to da zamenim sejalicu, ali stalno štelovanje je dodatni posao ", kaže on "Najbolje rešenje koje sam smislio je da zamenim svoju postojeću Optimu za novu sejalicu za kukuruz Optima V, hidraulički podesivom. "

Prethodna sejačica bila je sa šest redova, a hidraulički su se podešavale samo krajnje baterije i to zbog transporta. Nov model ima mogućnost da se hidraulički podešavaju sve baterije u redu i na taj način podešava širina od 45 do 80cm . "Sa moje tačke gledišta i poslovanja, moram biti sposoban da pružim uslugu koju kupac traži ", dodaje Benet. "Kod sebe imam ogled na 50 i na 80 cm, tako da ću da vidim da li ima uticaja na prinos. "


Veća preciznost ulaganja semena - veća štednja

Mogućnost da hidraulički podesi širinu između redova je samo jedan od razloga zbog kog je Fil odlučio da zameni staru sejalicu. Drugi razlog je preciznost ulaganja semena.
"Ovo je moja četvrta KVERNELAND sejalica za kukuruz, a druga sa e -drivom ", kaže on. "To je veoma precizna i veoma impresivna sejalica, a sa dodatkom novog Tellus Go monitora , nadam se da ću dodati Auto Stop/start opciju i u budućnosti smanjiti preklapanja i uštedeti na semenu. "

Fil dodaje i da pritisak na tlo diskova ulagača kod ove sejalice takav da se lako prilagođava na sve tipove zemljišta. OPTIMA V sejalica sa hidraulički podesivim okvirom je vučena mašina za obradu zemljišta koja čini podešavanja razmaka između redova vrlo lakim i samim tim zadovolja različite zahteve u pogledu rastojanja .

Ostavite komentar