Nov kineski traktor Arbos

Sajam Fieragricola u Veroni i ove godine okupio je brojne izlagače poljoprivredne mehanizacije, a kao i većina ovakvih manifestacija u Evropi, i ovaj sajam je u znaku inovacija.

Apsolutna novost je nov brend poljoprivrednih mašina koji nam dolazi iz Kine. Na sajmu Fieragricola u Veroni  ( 3-6 februar 2016 )  premijerno će biti prikazane poljoprivredne mašine kineskog proizvođača Lovol ARBOS. Za prvo pojavljivanje u Italiji, grupa će predstaviti ARBOS brend traktora i kombajna, sa modelom 5130. Kako je izgledao nastup kineskog proizvođača na sajmu Agritechnica u Hanoveru pogledajtu u video na kraju teksta.

Inovacije i održivost ključne reči za primarni poljoprivredni sektor

Tamo gde ima inovacija ima i većih prihoda, a tamo gde postoji održivost povećava se vrednost u smislu konurentnosti, rekao je povodom otvaranja 112. sajma Fieragricola u Veroni ministar poljoprivrede Italije Mauricio Martina. Sajamske kapije u Veroni će za posetioce biti otvorene do 6. februara. Predsednik sajma u Veroni, Mauricio Danse, istakao je da je sajam Fieragricola, na kome učestvuje 1.000 izlagača, podeljen u više segmenata, a da prikazuje tehniku koja će uticati na povećanje produktivnosti poljoprivredne proizvodnje.

Savremene mehanizacija čuva zemljište, bez koga nema proizvodnje

Nova tehnika i oprema takođe će doprineti smanjenom negativnom uticaju na životnu sredinu, štiteći zemljište i prirodne resurse, uz istovremeno promovisanje ekonomskih vrednosti poljoprivednog sistema. Prateći uspeh postignut 2014, na 112. sajamskoj manifestaciji  Fieragricola će biti organozovan prikaz mašina i opreme koje karakteriše visok nivo inovaivnosti. Takođe, biće organizovane i brojne demonstracije modela poljopriverdnih mašina svetskih proizvođača u saradnji sa stručnjacima, koji će govoriti o tehničkim potencijalima  poljoprivrednih operacija, kako onim na otvorenom polju,
tako i onim u voćnjacima i vinogradima.Ostavite komentar