Za samo pola minuta naduvajte gume za 1 bar

Mitas je predstavio AirCell, jedinstvenu unutrašnju gumu koja omogućava duvanje velikih poljoprivrednih pneumatika za +/- 1 bar (od 0.8 bar do 1.8 bar) za samo pola minuta, više od 10 puta brže nego kod postojećih metoda duvanja.

Mitasov AirCell drastično poboljšava performanse sistema za duvanje pneumatika - u pitanju su sekunde!

Mitas AirCell se nalazi na naplatku unutar pneumatika i zauzima oko 30% zapremine pneumatika. Mitas Aircell je projektovan za Mitas 710/75 R42 SFT, ostale dimenzije slede. AirCell se kontinualno duva do maksimalnih 8 bara tokom korišćenja pneumatika, a otpušta deo pritiska po potrebi što omogućuje brzo povećanje pritiska unutar poljoprivrednog pneumatika regulacijom za nekoliko sekundi a ne minuta.

Saradnja sa Fendt-om

Mitas AirCell će biti dostupan na traktoru Fendt 900 Vario opremljenim sa Mitas 710/75 R42 SFT, počev od novembra 2016. Kooperacija sa Fendtom na ovom projektu započela je pre nekoliko godina. Mitas AirCell je ugradiv na standardne traktorske naplatke korišćenjem standardnih alata. Mitas AirCell biće dostupan za Mitas 710/75 R42 SFT i 710/70 R42 SFT kao i za dodatne dimenzije.

VarioGrip nagrađen na sajmu Agritechnica

Jedinstveni sistem za duvanje pneumatika, plasiran na tržište pod imenom VarioGrip Pro, osvojio je prošle sedmice zlatnu medalju na sajamskoj priredbi Agritechnica.
„Mitas AirCell razvijen je radi smanjenja vremena tokom kojeg se pneumatik puni vazduhom, smanjenja troškova za gorivo, zaštite zemljišta, produženja životnog veka pneumatika i poboljšanja upravljačkih karakteristika tokom drumskog transporta.
Mitas AirCell takođe obezbeđuje podlogu za integraciju sistema za duvanje pneumatika u kompleksnu strukturu savremenih traktora.
Za Mitas, inovacije koje pružaju korist i farmerima i poljoprivredi su ključni cilj razvoja“, kaže Hans-Ulrich Klose, rukovodilac sektora za razvoj vozila u Mitasu.
“Mitas AirCell donosi prednosti za farmere i preduzimače kojima je potrebna brza promena pritiska, sa niskih pritisaka za poljske radove do visokih pritisaka za bolju ekonomičnost tokom drumskog transporta, i obrnuto.“

Nije reč samo o brzom naduvavanju pneumatika

Važna karakteristika Mitas AirCell-a je da on omogućuje ne samo brzo duvanje pneumatika već pomaže i smanjenje pritiska istom brzinom, budući da se zapremina spoljašnjeg pneumatika smanjuje za 30 procenata.
AirCell nije u kontaktu sa samim pneumatikom stoga ne stvara dodatnu frikciju ili toplotu. Mitas AirCell je izrađen od izdržljivih gumiranih materijala koji zadržavaju svoj oblik čak i kada su naduvani na visoke pritiske tako da zapremina spoljašnjeg pneumatika ne zavisi od pritiska unutar AirCell-a. Razvoj takvih visoko-tehnoloških materijala i jedinstvena AirCell konstrukcija bili su ključni faktor za funkcionisanje VarioGrip Pro sistema.Ostavite komentar